Omega-3, iedereen kent de term, maar wat is het eigenlijk? En waarom is het zo belangrijk voor je gezondheid? En voor welk deel van je lijf dan? Ik ga proberen antwoord te geven op deze vragen. Want visolie is goed voor iedereen, alleen weet nog niet iedereen waarom en op welk gebied.

Kies verstandig: kies Omega-3

Als je maar één voedingssupplement mocht kiezen dan zou ik kiezen voor Omega-3, ook wel visoliecapsules genoemd. Het is een voedingssupplement dat hartstikke veelzijdig is en goed is voor jong en oud. Let op:

Omega-3 voor je hersenen

Je hersenen zijn best een essentieel onderdeel van jou. Je wilt natuurlijk dat ze zo lang mogelijk goed blijven functioneren. Daarom is het verstandig om Omega-3 toe te voegen aan je dagelijkse voeding. Of je dit nu doet door 2x per week vette vis te eten of door voedingssupplementen te slikken, dat maakt eigenlijk niet uit. Als je niet van vis houdt, kun je dus ook voldoende Omega-3 binnen krijgen. De vetzuren helpen je hersens bij hun ontwikkeling, zelfs tijdens de zwangerschap wordt het slikken van dit supplement aangeraden. Dit is dan voor de ontwikkeling van de hersenen van je kindje, maar ook tegen “zwangerschapsdementie”. De visoliecapsules kunnen zonder problemen gebruikt worden door (jonge) kinderen. Het helpt ook hun hersenen nog steeds bij de ontwikkeling. Hierdoor zullen zij zich gemakkelijker kunnen concentreren en ontwikkelen zij een beter geheugen.

Omega-3 voor je hart

Wanneer je goed gebruik maakt van Omega-3 zal de goede cholesterol (HDL) toenemen en de slechte cholesterol (LDL) afnemen. Dit is goed voor je hart en bloedvaten. Je vaten zullen minder snel dichtslibben en dat is natuurlijk uiteindelijk beter voor je algehele welzijn.
Omega-3

Omega-3 voor je hormoonhuishouding

Vrouwen weten precies wanneer het de tijd van de maand weer gaat worden. We zijn wat sneller geïrriteerd, misschien zelfs hier en daar een tikje minder vriendelijk. Want die hormonen brengen heel wat te weeg. Door goede visoliecapsules te gebruiken, hou je je hormoonhuishouding wat beter onder controle. Ook tijdens de zwangerschap en de overgang wordt het gebruiken van deze supplementen aangeraden. Je wordt wat gelijkmatiger in je gevoelens, dat is fijn voor je omgeving, maar zeker ook voor jou zelf. Zit je misschien een keer niet te huilen bij iedere commercial…
Je ziet dat het gebruik van Omega-3 eigenlijk alleen maar voordelen heeft. Voor jou en je omgeving. Je bestelt de capsules heel gemakkelijk via bovenstaande webwinkel.