Je hoort het tegenwoordig overal op het nieuws: bomaanslagen, inbraken, overvallen, kidnapping, overal extra beveiliging als voorzorgsmaatregel… Is dit de nieuwe toekomst? Leven in angst, zonder plezier? Waarom al die extra beveiliging? Is dat de standaard geworden? En als Schiphol zoveel extra beveiligd wordt, waarom niet dichter bij huis? Misschien is het tijd om algehele voorzorgsmaatregelen te treffen, en de beveiliging thuis brengen. Een beveiligingscamera kan daarbij helpen.

Jammer dat beveiligingscamera nodig is

Er is veel gaande in de wereld. Sommigen denken dat het overdreven is, anderen maken zich al klaar op de derde wereldoorlog door een extra voorraad in de kelder aan te leggen. Je weet maar nooit wanneer de hongerwinter aanbreekt. De beveiligingscamera van de buren is al ingesteld, en jij begint zelf te twijfelen of je er zelf een moet aanschaffen. Je wil niet toegeven dat het nodig is, maar van binnen voel je je onveilig en begint er toch maar naar te zoeken.

Na veel onderzoek de perfecte beveiligingscamera

Er zijn zo veel soorten beveiligingscamera dat je door de bomen het bos niet meer kon ontdekken. Een praatje met de buurman zorgde voor veel onrust. Hij vertelde dat hij op een nacht iemand aan de deur hoorde rammelen. Buurman was er niet gerust op, besloot te kijken. Hij had op dat moment al gehoopt een beveiligingscamera te hebben, zodat hij de onbekende van een afstand kon bekijken op videobeelden. Het was een inbreker. Met gevaar voor eigen leven rende hij naar de telefoon om te politie te bellen, terwijl de beveiligingscamera die hij nu had verdacht gedrag meteen herkent. De beelden worden met de politie gedeeld zodat ook zij weten wat er waar aan de hand is.

In samenwerking met de politie wordt terreur aangepakt

In deze turbulente tijden is het beter om politie te vriend te houden. De buurman vertelde dit te doen door zijn beveiligingscamera open te stellen voor de politie. Hij had toch niets te verbergen, had hij gezegd. Na al deze verhalen besloot je zelf ook voor een beveiligingscamera te gaan, en de politie te informeren over de gebeurtenissen. Na de installatie van de camera sliep je rustiger. Hopelijk komt er niemand op je pad om iets te stelen, of erger: een oorlog te beginnen. Met de beveiligingscamera heb je in elk geval een goede nachtrust en met de politie aan je zijde kan die derde wereldoorlog nog wel even uitgesteld worden.