Enkellaarsjes zijn het meest veelzijdige schoeisel, voor zowel dames als heren. De mooiste laarsjes zijn natuurlijk van leer. Leer is een geweldig materiaal, wat voor vele doeleinden toepasbaar is. Leer is een materie, wat wordt gemaakt van koeien- of varkenshuid. Nadat de huid is gelooid is het leer soepel en kan dus gemakkelijk worden verwerkt tot schoenen. Leer wat meer omstreden is, zijn de huiden van een slang of krokodil. Deze zijn over het algemeen vrij kostbaar. Leren schoenen zorgen ervoor dat de voeten droog blijven en niet vochtig worden. Synthetische materialen ademen niet en geven de voeten meer wrijving en drukplekken omdat het niet echt soepel is. Vocht wordt niet afgevoerd zodat je in deze schoenen vochtige voeten kunt krijgen. Leer ademt, kun je waterdicht maken, is sterker en gaat dus langer mee. Het is wel duurder dan synthetisch materiaal, maar omdat het duurzaam is, uiteindelijk toch goedkoper. Met leren enkellaarsjes doe je ook langer dan de synthetische variant.

Enkellaars combineren met je outfit

Eigenlijk zijn een paar goede enkellaarsjes onmisbaar. Koop je ze in het zwart, dan kun je ze bijna met elke kleur kleding combineren. Witte laarsjes kunnen fantastisch staan bij een winteroutfit in pastelkleuren. Maar ook kun je witte laarsjes dragen in de zomermaanden. Een felgekleurd exemplaar zal bij bepaalde kledingstukken mooi kunnen matchen.
Even durven..
Het is even durven, maar een enkellaars die voorzien is van een aparte print, kan heel goed te combineren zijn met kledingstukken in een geheel ander printje. Een aparte en gedurfde uitstraling die zeker de aandacht zal trekken!
Chique outfit
Ga je naar een feestje en wil je een jurkje dragen? Een paar chique enkellaarsjes zullen de outfit extra trendy maken. Mede door de enkellaarsjes kun je, door naar de tinten te kijken, een smaakvol geheel creƫren.
Basic outfit
Een basic outfit kun je omtoveren tot een elegant ensemble. Draag een paar laarsjes die voorzien zijn van naaldhakken en je steelt de show. Basic kleding met een modern laarsje geven de outfit een geraffineerde uitstraling.

Enkellaarsjes zijn en blijven trendy

Heb je een paar laarsjes in je garderobekast staan die al een tiental jaar oud zijn? Blaas ze nieuw leven in door ze met een nieuw aangekochte outfit te gaan combineren. Dit schoeisel blijft hot en kunnen alle seizoenen worden gedragen.

Tips
Je hoeft echt geen superslanke benen te hebben om een enkellaars te dragen. Zorg dat je bij de iets dikkere kuiten een wat hoger model draagt. Ook een zwart laarsje is bij de wat vollere benen een aanrader. Vooral met zwarte kousen wordt je een extra elegante verschijning.
Als je echt hele slanke benen hebt, kun je deze laarsjes met een rokje combineren. Laat het anders uit je hoofd. Wanneer je kiest voor een wat degelijke enkellaars, met veters en stevige hakken, dan krijgen je benen een extra slanke uitstraling.