Een hond heeft veel beweging nodig. Als baasje is het jouw taak om te zorgen dat je hond dit voldoende krijgt. Daarnaast is het ook belangrijk dat je deze beweging rustig opbouwt wanneer je hond nog een pup is. En dat doe je zo!

Beweging bij een pup

Bij een pup is het belangrijk dat je beweging rustig opbouwt. De botten van een pup zijn aan het groeien, de groeischijven zijn kwetsbaar en nog aan het ontwikkelen. Het beestje kan op deze leeftijd nog geen half uur per dag achter elkaar rennen. Bij het opbouwen van beweging bij een pup kun je de volgende richtlijn aanhouden: elke week dat de hond oud is mag hij een minuut meer wandelen. Met 15 weken oud mag je pup dus 15 minuten wandelen per dag. Je kunt die tijd het beste over een aantal keer per dag verdelen zodat je pup tussendoor kan rusten.

Rustig spelen

Het spelen met een pup moet je ook rustig opbouwen. Een pup loopt zichzelf snel voorbij als hij enthousiast achter een stok of een ander stuk speelgoed aan rent. Stokken kunnen gevaarlijke ongelukken veroorzaken als de pup in de tak loopt. Een tennisbal kan ook gevaarlijk zijn. De bal verandert snel van richting wat ervoor zorgt dat een pup zijn lijf alle kanten opdraait om die bal te pakken te krijgen. Deze bewegingen kunnen de pup schade toebrengen waar hij op latere leeftijd last van kan krijgen. Speel daarom met een zacht flostouwtje of wat speelgoed dat niet te ver te gooien is. Op deze manier kun je je pup leren apporteren zonder het beestje in gevaarlijke situaties te brengen.

Wilde sjor- en springspelletjes zijn hartstikke leuk voor jou en je pup, maar kunnen al snel te veel zijn. Put je pup niet uit en speel vaak en kort. Zo hebben jullie allebei plezier en bouw je een goede band op.

Spelen met Kong

Het speelgoed van Kong bevat een speciaal assortiment voor pups: Kong Puppy.  De Kong Puppy is in drie maten verkrijgbaar. De speeltjes binnen deze lijn zijn gemaakt van een flexibel, zachter rubber. Dit is perfect voor pups die hun tandjes aan het wisselen zijn. Heeft je pup last van pijnlijke tandjes? Leg het speeltje dan even in de koelkast, dit zal de pijn extra verlichten. Je pup zal plezier hebben van dit speeltje tot hij ongeveer 9 maanden is. Daarna is er een volgende Kong lijn waar je hond uren zoet mee is!