Kerstmis zit er weer aan te komen en het lijkt wel alsof dit jaar iedereen hier meer dan klaar voor is. Het weer wordt langzaam steeds kouder en regenachtiger en iedereen snakt naar de gezelligheid van kerst. Mensen steken weer kaarsjes aan en hier en daar heeft zelfs al een enkeling wat kerstlichtjes hangen. Ook ik kan niet wachten tot de kerst aanbreekt, ik heb zelfs al een dag kerstkaarten geknutseld. Maar waar ik toch altijd het allermeest naar uitkijk is de dag vanaf wanneer de kerstboom in huis staat. En nee, ik hou niet van een bescheiden boompje. Doe mij maar zo’n heerlijk grote boom die maar net in huis past en waar veel te veel versiering in hangt.

De grote dag

De grote dag dat ik met mijn familie een kerstboom gaan halen vind ik dus altijd een groot feest. We maken altijd een tripje naar het tuincentrum en lopen daar eerst uren te kijken naar alle kerstballen en slingers voor wij uiteindelijk een boom uitkiezen. Toch moet ik je eerlijk zeggen dat ik wel eens voor de échte ervaring zou willen gaan. ’s Avonds in de kou, helemaal ingepakt in warme kleding naar het bos gaan om een eigen kerstboom te kappen! Dan heb je pas echt je best gedaan voor een kerstboom en kan je genieten van het ultieme gevoel van voldoening door je zelf gekapte boom te bewonderen in je huiskamer.

Wat heb je nodig?

Ik heb besloten om dit jaar dus geen boom in het tuincentrum te halen, maar eindelijk eens mijn droom na te jagen en zelf een kerstboom te gaan kappen. Gelukkig is mijn familie lief genoeg om in dit ambitieuze idee van mij mee te gaan. Alleen wat hebben we nodig om dit plan te verwezenlijken? Hier heb ik even goed over nagedacht en ik zal deze tips met jullie delen. Allereerst heb je natuurlijk iets nodig om de boom om te kappen. Na wat research kwam ik op een handige website waar je een kettingzaag kan kopen. Je wil natuurlijk niet zwetend een uur lang staan zagen met een gewone zaag, en gelukkig hebben ze op deze website genoeg typen kettingzagen. Je kan dus precies kijken welk type kettingzaag jij handig vindt en bij je past. Mijn tweede tip is: kleed je warm aan! Het zou natuurlijk kunnen dat de perfecte boom niet gelijk voor je neus staat en je even wat langer moet rondlopen voor je deze vindt. Als je je warm genoeg aankleedt zou dit geen probleem moeten zijn en loop je op je gemak een paar rondjes voor de perfecte boom. En als laatste tip: geniet van je avontuur! Waarschijnlijk ga je volgend jaar weer voor het gemak naar het tuincentrum, dus maak dit bucketlist-avontuur eentje waar je het nog jaren met kerst over zult hebben!