Als je eens echt naar een andere stad wilt dan anders, zet dan Deventer eens op je lijstje. Deventer is een hele oude, maar hele mooie stad. Met leuke winkeltjes, fijne restaurants en er is genoeg te zien. Wat denk je van een leuke stadswandeling? Al dan niet onder begeleiding van een gids? En dan natuurlijk in augustus weer de jaarlijkse boekenmarkt, de grootste van Europa en misschien wel van de wereld. Maar een markt levert veel afval op. Container huren Deventer wordt daarom ieder jaar weer tijdig ingeschakeld om rolcontainers voor oud papier, restafval en andere afvalsoorten te plaatsen. Zo zorgen de Deventenaren ervoor dat hun stad mooi blijft!

Want afval is een probleem in iedere stad

En om het mooie, oude karakter van Deventer te bewaren, is het natuurlijk niet wenselijk dat er van die lelijke containers geplaatst worden. Echter is het nog minder wenselijk dat mensen hun afval gewoon op straat achterlaten. Je kunt zeggen dat het kiezen uit twee kwaden is. Deventer is ook nog eens een echt oude stad. Dat zie je vooral aan de smalle straatjes en de grote markt in het centrum.

Zo’n markt was er vroeger al niet voor niets

Iedere dag kwamen mensen van heinde en verre om hun producten op de markt te verkopen. Of het nu ging om wol, om aardappels of om complete koeien, de markt was altijd een drukte van jewelste. In deze tijden van online shoppen is het bijna niet meer voor te stellen dat de markt echt een belangrijk onderdeel was van het leven van de mensen van “toen”. Nu ga je nog wel eens naar een markt als je lekker een dagje weg gaat, maar dagelijks naar de markt voor je knopen, ritsen en brood is er echt niet meer bij. Eigenlijk jammer, de sfeer op zo’n markt is altijd bijzonder. De laatste nieuwtjes en roddels worden uitgewisseld en mensen hadden nog oog voor elkaar in plaats van voor hun mobieltje.

Maar goed, Deventer dus

Van alle steden in Nederland waar ik ooit ben geweest, heeft Deventer toch wel een speciaal plekje in mijn hart. Gemoedelijk en vriendelijk zijn de woorden die het eerst in mij opkomen. Je waant je bijna in vroeger tijden. De boekenmarkt, ieder jaar in augustus, staat ook stevast op mijn planning. Lekker neuzen tussen de boeken die op de kramen staan. En natuurlijk tussendoor even lekker zitten en een kopje koffie of thee drinken. Ik weet al wat ik in augustus ga doen!
Container huren Deventer