Je wilt graag weer iets gaan leren, of je gaat net beginnen. Je vindt je oude baan niet meer leuk en wilt bijvoorbeeld graag een carrière switch maken. Of je bent gewoon heel erg geïnteresseerd in een bepaald onderwerp en wilt er graag meer over leren. Je hebt gekozen voor blended learning om zo alle kleine beetjes mee te kunnen nemen van verschillende bronnen, en je bent alweer helemaal klaar om terug de schoolbanken in te gaan, toch?

Nooit te oud om te leren

Soms heb je wat motivatie nodig om een belangrijke stap te nemen in je leven, niet iedereen zal even blij zijn met jouw keuzes, maar aan het eind van de dag moet je toch de keuzes voor jezelf maken en niet voor anderen. Misschien zullen mensen je raar aankijken en vragen of je het echt wel zeker weet, dat je nu nog terug naar school gaat. Maar als het iets is waar jij zelf zeker van bent dan moet je gewoon je schouders ophalen en doen wat je zelf wilt. Je bent immers nooit te oud om iets te leren, als je ergens echt gemotiveerd voor bent dan kan alles.
Blended learning

Een spannende eerste stap

Of misschien ben jij wel hartstikke jong en is dit de eerste keer dat jij een opleiding gaat volgen. Wat wil je met je toekomst doen? Waar gaan jouw plannen naartoe? Ben je er wel klaar voor? Een omgeving vol nieuwe mensen. Dit soort dingen zullen altijd spannend zijn, maar een beetje gezonde spanning is helemaal niet erg. Het is ook een grote stap, en niemand zal je gaan vertellen dat het makkelijk is en dat je zenuwen misplaatst zijn, maar zolang je er naast die zenuwen ook zin in hebt, zal het heus wel goedkomen. Het is alleen even wennen.

Je kiest er zelf voor

Denk maar eens na, je krijgt niet meer te horen wat je moet leren omdat iedereen het moet leren. Je hebt iets gekozen waar je zelf in geïnteresseerd bent. En het is altijd veel makkelijker om dingen te doen en onthouden als je er ook echt interesse in hebt. Het is veel leuker om je tijd te besteden aan iets waar je ook echt een toekomst in kan vinden, dan iets wat je maar even moet doen omdat je dan het jaar weer doorkomt. Je bent nu echt voor jezelf aan de slag, en het komt allemaal heus wel goed, onthoud dat.