Dit keer zal ik mijn interesse delen over een zeer exclusieve kledingbranche die zich tevens mag voegen tot de groep ‘haute couture’. Voor iedereen die niet weet, of niet precies meer weet wat dit betekende, hier is mijn antwoord: in plaats van een direct draagbaar kledingstuk, is haute couture uitsluitend voor de bestemde groep. Zo krijg je de kleding alleen op maat gemaakt. Hier komt ook een hoop geld bij kijken. Daarom zal ik je er even op attenderen dat deze kleding duur is. Lees gewoon voor het plezier en hopelijk vind jij de kleding net zo majestueus en uniek als ik! O ja, voordat ik het vergeet, het merk is ‘givenchy’.

“Luxueus, met veel aandacht voor de lijnen”

Zoals ik al vermeld had, is het merk duur. Dan is het een logische gedachte dat de kleding die eruit komt ook een luxueuze tint bevat. Hoeft natuurlijk niet, maar ik ervaar van de meeste mensen dat ze wel iets in de zin van hoge kwaliteit verwachten en vereisen. Daarmee wil ik niet meteen zeggen dat de kleding opvallend is, alleen is het met aandacht ontworpen. Daar staat Haute Couture immers ook voor.

‘In mijn ogen ‘badass’’

Ik vind dit echt hele nuchtere kleding en dat maakt het voor mij extra interessant. Givenchy baseert zijn ontwerpen namelijk op simpele stoffen, bijvoorbeeld zwart, rood of blauw. Er wordt daarnaast ook weinig gebruik gemaakt van prints. Dit vind ik wel bewonderenswaardig, omdat dan in mijn ogen ook de uitstraling heeft van zelfverzekerdheid. Ik zie vooral veel zwarte kleuren voorbij komen. Goede keus, denk ik zelf. Zwart is heel toegankelijk bij veel andere kleuren, net zoals de kleur wit eigenlijk. Zwart vind ik ook stoer, doordat het vaak met de ‘slechte’ of ‘duistere’ kant wordt geassocieerd. Dan hoeft het niet meteen negatief te zijn, maar heeft het iets weg van een gewaagde persoonlijkheid. Je kan de hele wereld hiermee aan!

Haal het meeste uit een item

Het zal nu wel duidelijk zijn dat dit niet de kleding is die je gewoon even koopt op je route in het winkelcentrum. Maar laat je vooral niet ontmoedigen door de dure prijzen. De kleding is het absoluut waard, omdat het van uiterste kwaliteit is ontworpen en je niet snel iemand anders in de omgeving zal vinden die het ook draagt. Daarom raad ik je aan om je op een enkel kledingstuk te focussen. Iets wat bij veel dingen samen kan en waarvan jij denkt dat je daar profijt van hebt op langere termijn.