Het is weer lente en dat betekent dat het zonnetje ook wat vaker gaat schijnen. Onze vader heeft daarom voor het komende weekend een huisje geboekt op Texel. We zijn in totaal met z’n vijven in het gezin. Het past net in de auto. Meestal hebben we er wel altijd zin in om er even lekker op uit te gaan, maar dit keer is niet iedereen enthousiast. Maya’s lievelingsschoenen zijn vorige week kapotgegaan en nu heeft ze geen goede wandelschoenen meer. Maya is nog maar zes jaar, maar hechte enorm veel waarde aan haar schoenen.

Verassing voor Maya

Eenmaal op de veerpont naar Texel, roept onze vader dat hij een cadeautje heeft voor Maya. Iedereen wordt nieuwsgierig. Zelfs onze moeder weet er niks van. Met de auto rijden we naar ons huisje en het zonnetje schijnt lekker door. Iedereen heeft zijn eigen kamer, dat vind ik wel fijn. Het moment waar iedereen op heeft gewacht sinds de veerpont. Het cadeautje voor Maya. Maya pakt het cadeau uit en ziet dat ze schoenen voor Hallux Valgus heeft gekregen. Maya springt op van geluk. Mijn zusje draagt Hallyx Valgus schoenen, omdat zij last heeft van een vergroeiing in haar grote teen. Hier is zij mee geboren en heeft daarom zulke schoenen nodig. De reden waarom onze vader haar die schoenen heeft gegeven is omdat ons zusje dan niet zulke grote afstanden gaan lopen en dat was wel de bedoeling dit weekend op Texel.

Harde wind en blokarten

Het hele weekend schijnt de zon. Er wordt veel gewandeld en ik ben blij dat ik zooltjes schoenen heb meegenomen, anders had ik al die duinwandelingen ook niet overleefd. Maya loopt heerlijk in haar nieuwe schoenen. Ondertussen zijn we richting de zee aan het rijden. Onze vader heeft een activiteit geregeld! We gaan namelijk blokarten. Hier heb ik onwijs veel zin in. Het waaid ongelofelijk hard, maar daar ga je ook heel hard van. Blokarten is een ander woord voor strandzeilen. Je bent in de buitenlucht en nog sportief bezig ook. Je moet de wagen op koers houden, de wind bespelen en suis met een vaart over het strand. Maya en onze moeder kijken vanaf de strandclub mee. Wat een ervaring! Dit al ik niet zo snel meer vergeten. Gelukkig heb ik mijn hoge schoenen aan, want er kwam een partij veel zand over me heen, ik denk dat ik die nacht een hele lading zand heb meegenomen in mijn bed.