Verhuizen in coronatijd is niet ideaal, maar eigenlijk is niets in coronatijd echt ideaal. Dus, als we willen en moeten verhuizen gaan we dat gewoon nog steeds doen, en maken we er nog steeds iets leuks en moois van. Hier vindt je een aantal tips en tricks om je verhuizing en herinrichting van je nieuwe stekkie zo soepel en aangenaam te laten verlopen. De eerste tip, die ik je nu al geef en waar ik later nog wat meer over zal schrijven, is: huur een vuilcontainer of afvalcontainer!

De beginsels

Dus, je gaat verhuizen. Je hebt een nieuw appartement ergens in een binnenstad, of juist een fijn, groter en rustiger huis ergens wat meer afgelegen, waar je daadwerkelijk een wandeling kan maken zonder een auto tegen te komen. Wat en waar je nieuwe plekje ook is, de reis erna toe is vermoeiend, maar hoef niet super slopend te zijn. Het eerste wat, of je nu in coronatijd verhuist of erna, handig is om te doen, is om een lijst te maken van alle dozen en hun inhoud. Als je hier tijd en materiaal voor hebt is het ook slim om je dozen te labelen. Zo ben je met het uitruimen van je dozen straks niet nog uren bezig met eerst uitvogelen wat precies in welke doos zit.

Grote schoonmaak

Een verhuizing is ook een optimale kans om een keer goed schoon te maken. Alles wat je in het afgelopen jaar niet gebruikt hebt, of alles waar je eigenlijk niet meer echt gelukkig van wordt, welk schoonmaaksysteem je ook gebruikt om je grote clean-up te ordenen, je hebt een plek nodig waar je snel en makkelijk je afval kwijt kan. Of dit nu meubilair is, oud papier of andere dingen, maakt niet zoveel uit, maar het fijnste is als je hiervoor een vuilcontainer of afvalcontainer kan huren. Deze komen in veel verschillende maten, van niet veel groter dan een kliko tot meer in de richting van een (alsnog veel) kleinere versie van een zeecontainer. Welk formaat je nodig hebt ligt een beetje aan hoeveel je precies kwijt wilt. Je kan zelfs eerst je grote schoonmaak houden, en dan pas de rest inpakken en gaan verhuizen.

Laat je dus vooral niet teveel vermoeien doordat het wellicht nu allemaal wat stroever gaat. Neem deze kans om je spullen eens flink op te ruimen, en focus op het fijne wat op je wacht. Veel succes!